EVS vernieuwt zijn partnerschap met de HERA Awards
Jongeren stimuleren om een 360°-visie na te denken

LOGO MTA Sustainable ITVia de excellentieprijs ‘HERA Award Sustainable IT’ bundelen EVS, het Waalse sterbedrijf dat wereldleider is in live videoproductiesystemen, en de Stichting voor Toekomstige Generaties de krachten, om jongeren aan te moedigen ‘in 360°’ na te denken over hoe informatietechnologie ten dienste kan staan van duurzame ontwikkeling.

Na drie jaar partnerschap besliste EVS om zijn steun aan de ‘HERA Award Sustainable IT’ voor nog eens drie jaar te vernieuwen - en zelfs te verdubbelen. Deze excellentieprijs behoort tot de zogeheten HERA Awards’, die door de Stichting voor Toekomstige Generaties jaarlijks worden uitgereikt. De ‘HERA Award Sustainable IT’ bekroont studenten afkomstig uit de Franstalige universiteiten van ons land, die in hun masterproef over informatietechnologieën een transversale of 360°-benadering eigen aan duurzame ontwikkeling integreren.

Serge Van Herck licht het partnership toe in een video-interview

"Al van bij de oprichting van EVS behoort engagement tot de cultuur en de waarden van ons bedrijf. Toen wij de HERA Awards ontdekten, konden wij ons helemaal vinden in deze 360°-aanpak. Ze sluit aan bij de maatschappelijke betrokkenheid die wij al lang voelden, zowel voor het milieu als met de mensen van ons team of in de gemeenschappen waarin we actief zijn", verduidelijkt Serge Van Herck, CEO van EVS. “Bovendien is deze prijs een krachtig middel om bij studenten de interesse voor IT aan te wakkeren en om technologische kennis te vergroten.”

“Dat EVS zijn steun vernieuwt, is in deze Covid-tijden natuurlijk fantastisch nieuws!”, klinkt het enthousiast bij Benoît Derenne, directeur van de Stichting voor Toekomstige Generaties. “Informatietechnologieën bieden immers een nieuwe waaier van mogelijkheden en veranderen ingrijpend de manier waarop we ons informeren, communiceren, leren, kopen, werken, onze steden en onze mobiliteit beheren ... Deze transitie, die nog wordt versterkt door de gezondheidscrisis die we nu doormaken, stelt ons ook voor heel wat uitdagingen: de impact van de digitalisering op het milieu, fake news, de beveiliging en beheersing van informatiesystemen, respect voor de privacy, het raadplegen en delen van gegevens, voorspellende analyses (van ons gedrag, onze gezondheid, ...) enz. Die uitdagingen tonen ook hoezeer we onze duurzame oplossingen voor de toekomst absoluut vanuit een 360°-visie zullen moeten benaderen, wat betekent dat we gelijktijdig rekening zullen moeten houden met de sociale, ecologische en economische dimensies en met de aspecten participatie en bestuur. Wij willen dat jongeren die uitdagingen bewust aangaan met een meer transversale kijk op de gevolgen.”

> PDF-pictogram Lees het persbericht
> Meer info over EVS
> Meer info over de HERA Award Sustainable IT

> HERA Awards 2021: Save the Date
> Ook IBA vernieuwde zijn partnerschap met de HERA Awards in 2019